Ook zijn we heel trots ook op een jongeman uit Eritrea die als IT-er mede door een ziekte naar Nederland kwam. Na een Toekomsttraject hervond hij zijn kracht en oefende zijn skills om in te kunnen stromen in een opleiding. Hij schreef dit na afloop van het traject.

Ik heb dingen geleerd die kunnen helpen bij het integreren in Nederland, vooral op het werk. Ik leerde over freelancen, inkomensberekening, werk zoeken, timemanagement en hoe positief te zijn in deze moeilijke tijd en meer dat kan helpen bij het vinden van een baan in Nederland

Een visagist uit Oekraïne deed eerst een Taalstage bij het Filmtheater en kreeg daar contacten waardoor hij zich als freelance visagist kon inschrijven. Vanwege corona koos hij na een Toekomsttraject voor werk in de ouderenzorg en bouwde hij meer zelfvertrouwen op. Het hiep hem vooral om het leven weer leuk te vinden. En daar gaat het om!

Dit schreef hij in zijn evaluatie:

1. Voelde jij je voor het Toekomsttraject (onze lessen) anders dan nu?

Voor het Toekomsttraject voelde ik me een beetje depressief, onzeker over mezelf, onzeker over mijn sterke punten en capaciteiten, vanwege de angst om Nederlands van andere mensen te verstaan, moest ik vaak schaamte en onhandigheid voelen, waardoor ik nog depressieve werd.

Zo ja, wat is veranderd?  Ik ben meer open geworden en voel me zelfverzekerder in de communicatie met andere mensen.

2. Wat vond je goed van de lessen en de informatie in de e-mails van mij?

Ik kreeg de gelegenheid om de juiste Nederlandse taal te horen. Ik heb veel informatie gekregen van de links die naar ons zijn gestuurd. Door middel van actieve e-mailcommunicatie heb ik mijn zakelijke communicatieve vaardigheden verbeterd. Ik begon de arbeidsmarkt steeds beter te begrijpen en beter te navigeren. Ik heb ook veel interessante dingen geleerd over methoden voor het zoeken naar vacatures.