Enkele recente voorbeelden van succesverhalen

Uit de uitkering

Eigen bedrijf gestart

Uit de uitkering!

Door een Taalstage die wij konden regelen via Mediastages kon een cameraman uit Irak aan de slag bij Videonieuwsbericht. Hij kreeg daarna bij dit bedrijf een Traineeship aangeboden en is inmiddels voor zichzelf begonnen. Dit filmpje maakte hij over zichzelf.

In loondienst na twee leertrajecten

Uit de uitkering!

Door een Toekomsttraject gevolgd door een Taalstage met proefplaatsing bij een Bouwbedrijf vond een man uit Afghanistan het zelfvertrouwen, de kracht en de ambitie om betaald aan het werk te gaan in de bouw.

Naar een opleiding of taalstage

Ontheffing Inburgering en nu toch een opleiding in de zorg!

Naar een opleiding of taalstage

Twee jonge Eritrese dames met een ontheffing van de Inburgering werden bij ons aangemeld voor een Individueel Maatwerktraject.  Ze bleken nauwelijks contacten te hebben  en geen idee over hun leven en toekomst.

Door onze lessen en inzet verbeterden beiden hun taalvaardigheid en sociale vaardigheden. Ook leerden zij hun eigen talenten en wensen kennen.

Na 9 maanden zijn beiden gestart met een opleiding in de zorg. Dat gaat goed en de jongste is zelfs bij Mc Donalds gaan werken om haar DUO-lening aan te vullen. Petje af!

 Win-win bij Duurzaam Ondernemen

Naar een opleiding of taalstage

Door onze contacten met duurzame ondernemers in de regio slagen we er steeds vaker in om daar leerzame taalstages te regelen. Vaak bij kleine ondernemers die veel persoonlijke aandacht bieden. Een mooi voorbeeld hiervan is een man uit Eritrea, die bij deze  circulair ondernemer zijn taal en werknemersvaardigheden verbeterde.

Een taalstage leert je meer 

Met meer kennis beter kiezen

Door een Individueel Maatwerktraject, met daarin een Taalstage bij Kruidvat leerde een vrouw uit Armenië niet alleen de taal beter, maar ontdekte ook dat haar oude beroep van werken bij een drogist in Nederland niet passend voor haar is. Zij kiest nu voor werk in de dienstverlening.

Met meer kennis, beter kiezen

Door informatie over een bedrijf…

Aan het werk in de zorg

Na een Toekomsttraject en een Informatiedag over de Zorg  kregen 2 deelnemers een betaalde baan en konden 3 anderen een taalstage in de zorg volgen.

Door informatie over een bedrijf…

Aan het werk in de horeca

Naast het organiseren van een Informatiedag voor de Horeca bij Stadzigt in Naarden hebben we in samenwerking met het Filmtheater in Hilversum sinds 2016 bijna 15 statushouders een Taalstage in de Horeca kunnen aanbieden. Een aantal daarvan is na afloop (soms) betaald aan het werk gegaan in de horeca.

De politie is je vriend

Meer kennis maakt minder bang. 

Als onderdeel van ons Participatieverklaringstraject organiseren we vaak een Voorzieningenmarkt of een Excursie. Heel zinvol zijn onze bijeenkomsten met en bij het Politiebureau. Vluchtelingen zijn vaak verbaasd als wij zeggen dat de Politie onze beste vriend is.